Contractadviseur Calamiteiten en (asfalt)schadeherstel (1177537)

Arnhem  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Keywords

Description

Contractadviseur Calamiteiten en (asfalt)schadeherstel 

Functie omschrijving

Binnen Rijkswaterstaat worden projecten volgens het IPM-model aangestuurd. Het IPM-model bestaat uit de disciplines Projectmanagement, Projectbeheersing, Contractmanagement, Technisch management en Omgevingsmanagement. Als contractadviseur binnen de discipline Contractmanagement pas je jouw specifieke expertise van de marktbenadering, contractbeheersing en contractering gevraagd en ongevraagd zelfstandig toe in projecten. Je ondersteunt het projectteam in het contracteringsproces en je borgt de kwaliteit van de verschillende contractdocumenten. In dat kader adviseer je de Contractmanager inzake het contractmanagementproces en in het bijzonder over de kwantitatieve, kwalitatieve en financiële afhandeling van calamiteiten en schadeherstel, asfaltschades en eventuele voorstellen tot wijzigingen (VTW), die hier uit voort kunnen komen. Hiernaast lever je een bijdrage in de juridische afhandeling van deze zaken met de schadecoördinator. Hierbij fungeer je o.a. als vraagbaak voor Corporate Dienst, contractzaken en de omgeving. 

Je werkt nauw samen met de Contractmanager, de andere Contractadviseurs, de schadecoördinator en de weginspecteurs. Je overlegt met en rapporteert aan de verantwoordelijke Contractmanager over gewenste verbeteringen in het kader van de contractbeheersing, daarbij rekening houdend met de aspecten inhoud, proces, houding en gedrag. Je borgt de rechtmatigheid van betalingen en je registreert en verifieert de werkzaamheden accuraat waarbij je een wezenlijke bijdrage levert in de interne kwaliteitsborging en de juridische afhandeling van de zaken.

Verder ben je in staat verplichtingen en belangen vanuit de Opdrachtgever en de klant volledig te inventariseren en deze te kennen en kun je contractteksten (mede) opstellen en beoordelen. Verder ben je in staat om (veiligheids-)risico’s in te schatten en het proces tot een goed einde te brengen door op gelijkwaardig niveau de contractpartner tegemoet te treden. Je kunt tijdig knelpunten onderkennen, oordelen en handelen en hierbij rekening houdend met de verschillende IPM-disciplines en de klant.

Het bezitten en toepassen van technisch deskundigheid ten aanzien van civiele techniek is een pre waarbij je het VTW zelfstandig kan beoordelen en hiermee kan klankborden met de projectteamleden binnen het IPM-model.

Je overlegt met de projectteamleden en deskundigen uit technische disciplines over de contractopstelling en levert input voor de risicosessies. Op basis van systeem gerichte contractbeheersing (SCB) wordt het contractbeheersplan opgesteld en begeleid je samen met de Contractmanager en de Contractgemachtigde de contractuitvoering. Tijdens de looptijd van het contract begeleidt je het VTW-proces (Verzoek tot Wijzigingsproces) en verricht je werkzaamheden zoals de opstelling van de financiële stand van zaken.

Belangrijk is dat deze werkzaamheden vanuit de juiste intrinsieke motivatie en drive uitgevoerd worden. Plezier en enthousiasme met de bijbehorende gepaste verantwoordelijkheid zijn hierin belangrijke factoren. In het team is er ruimte voor ontwikkeling van de persoon en professional een constante bezigheid. 

De omvang van de werkzaamheden voor bovengenoemde werkzaamheden wordt geraamd op 24 uur gemiddeld per week.

 

 

Start date
ASAP
Duration
25 months
From
The School Factory
Published at
03.02.2015
Contact person:
Peter Nieuwpoort
Project ID:
844553
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register