Manager Techniek (35229287)

Zeeland  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Keywords

Description

Manager Techniek

Senior adviseur techniek 

Rijkswaterstaat

De manager Techniek geeft leiding aan een team van medewerkers. Het technisch management is allereerst gericht op het realiseren van het gewenste technische resultaat voor de stakeholders.

Het technisch team is verantwoordelijk voor de technisch inhoudelijke inbreng in het project. Om dit goed te kunnen invullen behoeft het team niet over diepgaande gedetailleerde technische kennis te beschikken, maar wel over vakinhoudelijke proceskennis. In de realisatiefase levert technisch management een bijdrage in de vorm van technisch inhoudelijke inbreng bij het formuleren van de systeem-, proces- en producttoetsen richting marktpartijen tijdens de realisatiefase als onderdeel van SCB (Systeemgerichte ContractBeheersing).

Hierbij levert het team een bijdrage in de vorm van het aandragen van risico’s, mede vaststellen toetsplan en een bijdrage aan de uitvoering van de systeem-, proces- en producttoetsen.

Naast haar bijdrage aan de Systeemgerichte Contract Beheersing speelt het team een belangrijke rol in de validatieprocessen en het VTW proces.

Binnen het technisch team is elke medewerker verantwoordelijk voor zijn eigen werkpakket en voert hij de hiervoor benodigde werkzaamheden zelfstandig uit. Het project vereist veel interactie en afstemming met overige teamleden, opdrachtnemer, beheerders, eindgebruikers.

Projectomschrijving

MOBZ betreft:

  • het realiseren van centrale bediening op afstand van alle Zeeuwse RWS sluizen en bruggen;
  • het realiseren van aan MOBZ te relateren groot variabel onderhoud;
  • het genereren van RWS brede kaders, standaarden voor bediening op afstand.

 MOBZ is omvangrijk, complex en risicovol. (Vooral op het gebied van verkeershinder, publieke opinie, veiligheid).

De scope bestaat globaal uit:

  • 80% technische bediening en besturing;
  • 20% Bouwkunde en Werktuigbouwkunde.
4       Project fase

MOBZ bevind zich momenteel in de uitvoeringsfase (de opdracht is gegund, de opdrachtnemer is aan de slag). De uitvoeringsfase bevindt zich momenteel in de definitiefontwerpfase van het eerste cluster van werkzaamheden (kreek-rak sluizen + bediencentrales).

Na de deze ontwerpfase start de detailontwerpfase en zal een begin worden gemaakt met de definitiefontwerpfase voor de volgende cluster (Westsluis Terneuzen, Post- en Vlakebrug)

Project organisatie (RWS zijde)

De RWS project organisatie is ingericht conform het IPM (Integraal Project Management) model. Dit model voorziet in een projectmanagementteam dat bestaat uit 5 IPM rolhouders: Projectmanager, Omgevingsmanager, Contractmanager, Manager Techniek, Manager Projectbeheersing.

Elke IPM rolhouder heeft zijn eigen zwaartepunt. Het IPM “team” is verantwoordelijk voor het project als geheel.

Gevraagde rol

Om de huidige MOBZ project organisatie zoveel mogelijk te ontzien is besloten om voor de voorbereiding en realisatie van de hoogst noodzakelijke onderhoudmaatregelenn binnen de MOBZ project organisatie tijdelijk een separate werkgroep in het leven te roepen. Deze werkgroep zal voor wat betreft het technische domein bestaan uit 2-3 medewerkers die de te realiseren werkzaamheden zodanig zullen moeten voorbereiden (afstemmen met stakeholders, specificeren, kostprijs bepalen) dat ze kunnen worden aanbesteed.

Door de aard van de werkzaamheden en de noodzaak om ze snel uitgevoerd te krijgen is er besloten dat deze werkzaamheden vrij gedetailleerd zullen moeten worden gespecificeerd. ( niveau van werkomschrijving).

Indien capaciteittechnisch mogelijk willen we de nieuw aan te trekken medewerkers ook inzetten om het reguliere technisch team te versterken. Voorwaarde hierbij is dat de werkzaamheden t.b.v. de kritische maatregelen hier geen hinder van mogen ondervinden.

 De gevraagde de rol betreft de medewerker die het technisch inhoudelijk deel inclusief het bepalen van de kostprijs van de te verrichten werkzaamheden kan uitvoeren.

Taken

De dagelijkse werkzaamheden van de medewerker zullen grofweg bestaan uit:

Tijdens de voorbereiding:

  • Het in goed overleg met de beheerder, het technisch team en het contractteam van MOBZ opstellen van technische werkomschrijvingen die geschikt zijn om het werk aan te besteden;
  • Het ramen/kostprijsbepalen van de gespecificeerde werkzaamheden;
  • Het inventariseren, kwantificeren en vaststellen van beheersmaatregelen van aan het werk te relateren opdrachtgever risico’s.

 Tijdens de aanbesteding

  • Invullen technisch inhoudelijke back-office functie;
  • Technisch inhoudelijk beoordelen van offertes.

 Tijdens uitvoering

  • Het met de invalshoek “wordt het juiste gebouwd” beoordelen van de producten van de opdrachtnemer;
  • Invullen technisch inhoudelijke back-office functie;
  • Het technisch inhoudelijk begeleiden van de opdrachtnemer;
  • Het overdragen van het technisch dossier aan de beheerder.
 Situatie

Het project MOBZ bestaat naast het realiseren van centrale bediening op afstand voor alle beweegbare bruggen en sluizen in Zeeland voor meer dan de helft uit het uitvoeren van aan MOBZ (bediening en besturing) te relateren groot variabel onderhoud.

Vanwege een herijking van de wijze van contractbeheersing meer samen optrekken dan SCB en op afstand blijven is meer inzet nodig van het technisch team.

Omdat het project vertraagt dreigt er een situatie te ontstaan dat de beschikbaarheid van de objecten als gevolg van achterstallig onderhoud niet meer te garanderen is. Om ongeplande uitval van de objecten te voorkomen zijn de meest kritische installatie delen in kaart gebracht en is er besloten om het meest noodzakelijke onderhoud dat nodig is om de beschikbaarheid de komende jaren te kunnen garanderen per direct uit te voeren.

  

Start date
ASAP
Duration
12 months
From
The School Factory
Published at
23.02.2015
Contact person:
Peter Nieuwpoort
Project ID:
856130
Contract type
Permanent
To apply to this project you must log in.
Register