Financieel Adviseur (35223557)

's-Gravenhage  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Keywords

Description

Financieel Adviseur

Opdracht
Als financieel adviseur ben je de adviseur en sparringpartner voor financiële vraagstukken. Je bent het eerste aanspreekpunt waar het gaat om de financiële kant van de college-adviezen, de bijdragen aan de planning- & controlcyclus en de administratieve organisatie. Je taken bestaan uit het adviseren ondersteunen en begeleiden van het lijnmanagement bij financiële vraagstukken en tijdens de verantwoordingsmomenten.

Hierbij bewaak je de vastgestelde (financiële) kaders en toetst of teksten aansluiten op de politiek-bestuurlijke omgeving. Ook lever je een bijdrage aan de realisatie van de verschillende P&C producten. Verder participeer je in projecten van afdelingen waarmee financiële en bedrijfseconomische belangen gemoeid zijn.

Samen met de andere medewerkers van het team FC ben je een vakbekwame vertegenwoordiger van het team dat procesverantwoordelijk is voor alle financiële processen binnen de gemeente. Vanuit je vakmanschap volg je de actuele financiële landelijke ontwikkelingen op de voet en herken je vlot knelpunten en kan je deze vertalen naar de Westlandse situatie.

Organisatie
Het team Financiële Concerntaken (FC) vormt samen met zeven andere teams de afdeling Bedrijfsvoering, Advies en Services (BAS). De afdeling BAS levert advies en ondersteuning op het gebied van P&O, ICT, Financiën, (Documentaire) Informatievoorziening, Communicatie, Applicatiemanagement, Facilitaire en Juridische Zaken.

Het team FC is verantwoordelijk voor de planning&controlcyclus en stelt hiervoor, onder andere, de programmabegroting en de tussentijdse rapportages op. Ook ontwikkelt en implementeert team FC het financieel beleid van de gemeente.

Daarnaast is het team verantwoordelijk voor treasury, verzekeringen en de organisatie brede ao/ic. Het team FC verzorgt de volledige financiële advisering aan alle afdelingen. Daarnaast werkt het team volgens het principe van integrale advisering waarbij samen met de andere teams van BAS wordt getoetst of de voorstellen passen binnen de vastgestelde regels en kaders op het gebied van o.a. financiën, personeel en organisatie, juridisch en communicatie.

Het team FC heeft een belangrijke verbindende rol tussen de organisatie en het bestuur bij de P&C-documenten waarvoor het team verantwoordelijk is.

 

 

 

Start date
ASAP
Duration
25 months
From
The School Factory
Published at
23.02.2015
Contact person:
Peter Nieuwpoort
Project ID:
856145
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register