Producten- en Dienstenmanager (37451757)

Utrecht  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Keywords

Description

Producten- en Dienstenmanager
Sinds 1 januari 2013 vormt de politie één korps waar bijna 63.000 werken. Eén korpschef heeft de leiding over deze organisatie die bestaat uit tien regionale eenheden, de Landelijke Eenheid voor regio-overschrijdend en specialistisch politiewerk en het Politiedienstencentrum voor ondersteunende taken. De Dienst Facility Management maakt onderdeel uit van het Politiedienstencentrum.

De sector Producten- en Dienstenmanagement (PDM) is verantwoordelijk voor de regie op alle ingekochte goederen en diensten die haar zijn toegewezen ('end-to-end' benadering). Dit betreft onder meer de behoeftestelling, het opstellen van het programma van eisen, het aanbestedingsproces, de contractering, de implementatie, het contract- en leveranciersmanagement en de afstoting. Door het combineren van kennis over de klantbehoefte, de markt en het product of dienst ziet zij toe op de doelmatigheid en doeltreffendheid van de ingekochte diensten en goederen.


Wij zoeken PDM'ers voor de volgende categorieën:

- Vaar- en voertuigen (2 fte)
- Operatiën (forensische aparatuur) (6 fte)
- Financiën (1 fte)
- Huisvesting (1 fte)
- Communicatie (2 fte)
- Politie uitrusting (3 fte)

De Producten- en Dienstenmanager (PDM’er) Vaar- en Voertuigen is verantwoordelijk voor de regie over een gedeelte van de totale groep van ingekochte producten en diensten binnen het domein Vaar- en Voertuigen. Binnen dit domein vallen bijvoorbeeld de volgende producten: aanschaf en onderhoud van voertuigen, aanschaf en onderhoud vaartuigen, huur dienstvoertuigen, specialistische op- en inbouw voertuigen en wagenparkbeheer.

De Producten- en Dienstenmanager (PDM’er) Politie-Uitrusting is verantwoordelijk voor de regie over een gedeelte van de totale groep van ingekochte producten en diensten binnen het domein Operatiën. Binnen dit domein vallen bijvoorbeeld de volgende producten: patronen/munitie, ballistische helm, operationele broek, pakket hondengeleiders, pepperspray, onderhoudsmiddelen wapens en transportboeien.

De Producten- en Dienstenmanager (PDM’er) Operatiën is verantwoordelijk voor de regie over een gedeelte van de totale groep van ingekochte producten en diensten binnen het domein Operatiën. Binnen dit domein vallen bijvoorbeeld de volgende producten: gebruiksgoederen forensische opsporing, tolk- en vertaaldiensten, ademanalyseapparatuur en veiligheidskoffers incl. detectieapparatuur.


De Producten- en Dienstenmanager (PDM’er) Huisvesting is verantwoordelijk voor de regie over een gedeelte van de totale groep van ingekochte producten en diensten binnen het domein Huisvesting. Binnen dit domein vallen bijvoorbeeld de volgende producten en/of diensten: onderhoud en beheer E&W installaties, vastgoed- en huisvestingsadvies, bouwkundig onderhoud en beheer, bouwkundig advies, conditiemeting, tekeningenbeheer en cartotheek.

De Producten- en Dienstenmanager (PDM’er) Com-municatie is verantwoordelijk voor de regie over een gedeelte van de totale groep van ingekochte producten en diensten binnen het domein Communicatie. Binnen dit domein vallen bijvoorbeeld de volgende producten: evenementenorganisatie, promotionele artikelen, communicatie-onderzoek en grafische vormgeving en drukwerk.


De Producten- en Dienstenmanager (PDM’er) Financiën is verantwoordelijk voor de regie over een gedeelte van de totale groep van ingekochte producten en diensten binnen het domein Financiën. Binnen dit domein vallen bijvoorbeeld de volgende producten: financiële dienstverlening, huisbankier, bancaire diensten, accountancy en salarisverwerking.

Doelstelling:
De PDM’er voert de regie gedurende de gehele levenscyclus van een product of dienst. De PDM’er vervult de rol van projectleider gedurende een (Europese) aanbesteding (de daadwerkelijke uitvoering van de aanbesteding ligt bij de Inkoper), van behoeftestelling tot en met de implementatie van de producten en diensten binnen het domein Operatiën.


Verantwoordelijkheden:
Regie voeren over een gedeelte van de totale groep van ingekochte producten en diensten binnen het domein Vaar- en Voertuigen.

Sturen op de uitnutting van het contract en het onderhouden van een strategische relatie met leveranciers en gebruikers binnen de politie.

Vakmatige taken:
De volgende processtappen binnen het domein Vaar- en Voertuigen worden uitgevoerd door of onder de regie van de PDM’er:

  • Inventariseren (o.a. businesscase en marktonderzoek);
  • Initiëren en specificeren (o.a. PID en aanbestedingsdocumenten;
  • Selecteren;
  • Contracteren en implementeren;
  • Bestellen;
  • Bewaken;
  • Evalueren en nazorg.
  • In de beheerfase vormt het leveranciersmanagement een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden van de PDM’er.


Leidinggevende taken:
Als projectleider verantwoordelijk voor de regie op de gehele levenscyclus (van behoeftestelling tot en met de implementatie) en daarnaast de functionele aansturing van de leden van het projectteam.

Start date
ASAP
Duration
25 months
From
The School Factory
Published at
02.04.2015
Contact person:
Peter Nieuwpoort
Project ID:
878955
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register