Consulent Werk en Inkomen binnen pilot Lean (40062833)

Leidschendam  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Keywords

Description

Consulent Werk en Inkomen binnen pilot Lean
Leidschendam-Voorburg

Organisatie Gemeente Leidschendam-Voorburg is een ambitieuze organisatie met ca. 650 medewerkers die zich de komende jaren ontwikkelt naar een regie-organisatie. Veel van de taken die we nu nog als vanzelfsprekend zelf doen, worden dan geheel of gedeeltelijk door andere partijen gedaan, of we doen ze samen met anderen. Als gemeente geven we vorm aan het nieuwe werken. We gaan van vaste naar flexwerkplekken, werken zo goed als papierloos, en zoeken bewust de verbinding met elkaar. Dat doen we onder het motto: Vertrouwen, Verbinden en Verantwoordelijkheid.

De afdeling Bij de afdeling W&I verrichten meer dan 90 medewerkers werkzaamheden ter uitvoering van de aan de gemeenten opgedragen taken op het gebied van de sociale zekerheidswetgeving en leerplicht. Werk & Inkomen is een samenwerkingsverband van drie gemeenten (Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar). Uitgangspunt bij de uitvoering van deze werkzaamheden is klantgerichtheid en bedrijfsmatig werken. Begrippen als eigen verantwoordelijkheid, creativiteit en flexibiliteit zijn verbonden aan de wijze waarop de medewerkers hun taken uitvoeren. Werkgeversservicepunt is een onderdeel van de afdeling Werk en Inkomen van Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en Voorschoten en werkt nauw samen met de andere werkgeversservicepunten in de arbeidsmarkt regio.

Opdracht Als consulent Werk en Inkomen binnen de pilot Lean ben je actief bij het realiseren van de doelstelling om zoveel mogelijk uitstroom te bevorderen. Bovendien voer je werkzaamheden uit in het kader van rechtmatigheid en bijzondere bijstand. Dit doe je door, als vliegende keep, de huidige consulenten bij te staan in het begeleiden en coachen van cliënten; dit kan zowel individueel als groepsgewijs. Je leidt de cliënten toe naar regulier werk en/of school door intensief en veelvuldig contact met ze te hebben. Tevens ben je verantwoordelijk voor de rechtmatigheidskant waarbij je doorvraagt en bekijkt of er (nog) recht is op een participatiewet-uitkering. Je voert, indien nodig, de regie over een caseload.

Als consulent Werk en Inkomen binnen de pilot Lean zal je deel gaan nemen aan het Jongerenloopbaancentrum van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Het Jongerenloopbaancentrum richt zich op jongeren van 18 t/m 27 jaar die werkloos zijn of dreigen te worden en jongeren zonder startkwalificatie. Belangrijk is hierbij de begeleiding naar school.

Het doel van de pilot Lean is tweeledig, enerzijds wordt bekeken hoe de organisatie efficiënter kan worden ingericht, anderzijds worden werkprocessen ‘slanker’ gemaakt.

De efficiencywinst is naar verwachting vooral te halen uit een nauwere samenwerking tussen de teams. Het ‘slanker’ maken van de werkprocessen bestaat er vooral uit dubbelingen uit het proces te halen en stappen uit het proces, door slimmere keuzes te maken, te verwijderen. Dit gebeurt uiteraard met behoud van kwaliteit in de uitvoering. Als gevolg hiervan wordt een snellere en betere dienstverlening aan de klant gerealiseerd.

De consulent Werk en Inkomen binnen de pilot Lean biedt ondersteuning aan de consulenten op het gebied van zowel Werk als Inkomen.

Taken •Je begeleidt jongeren naar school. Mocht school niet haalbaar zijn, dan zal de jongere naar werk begeleid moeten worden;
•Je voert intakegesprekken en beoordeelt het recht op een participatiewet-uitkering;
•Je behandelt aanvragen en onderzoekt het recht op een uitkering in het kader van de Participatiewet, het afhandelen van aanvragen betreft het levensonderhoud van de voormalige WWB, IOAW en bijzondere bijstand;
•Voor de jongeren die aan een groep kunnen deelnemen, wordt er groepsgericht gewerkt tijdens de zoekperiode;
•Je werkt wijkgericht met verschillende organisaties samen.

Start date
ASAP
Duration
25 months
From
The School Factory
Published at
16.05.2015
Contact person:
Peter Nieuwpoort
Project ID:
905788
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register