Kwaliteitsmedewerker Sociaal Domein (44271950)

Zuid Holland  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Keywords

Description

Kwaliteitsmedewerker Sociaal Domein

Regio

Zuid-Holland 

De gemeente is volop in beweging. Dat geldt voor de stad, maar ook de gemeentelijke organisatie ondergaat een aantal veranderingen om haar dienstverlening nog dichter bij de inwoner te brengen. In deze organisatie waarin de lijnen kort zijn en je snel resultaat ziet van je inspanning krijg je de kans je kwaliteiten te etaleren. Er is bovendien veel ruimte voor eigen verantwoordelijkheid. Naast het makkelijke contact dat je met collega’s hebt in deze organisatie, ervaren veel medewerkers hun mate van zelfstandigheid als een duidelijk pluspunt.

Op dit moment bevindt de gemeente zich in een transitie op weg naar een opgavengestuurde organisatie, die kan inspelen op bestuurlijke uitdagingen en gebruik maakt van innovatieve en moderne werkwijzen. Onze nieuwe manier van werken kenmerkt zich door het werken in teams rond opgaven gefaciliteerd door een opgavenmanager. Wij putten hiervoor uit een ‘organisatie van professionals’.

Profiel Je bent een daadkrachtige, ervaren en flexibele kwaliteitsmedewerker. De sociale wetgeving, en dan met name die op het gebied van de WMO en de Jeugd,  kent voor jou geen geheimen en je bent goed ingevoerd in de uitvoeringspraktijk op het gebied van de WMO. Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van inkomen, re-integratie en schuldhulpverlening.

Zodat je in staat bent om verbindingen te leggen tussen de verschillende werkvelden binnen het sociaal domein. Je weet een brug te slaan tussen beleid en uitvoering. Op basis van je kennis van de WMO ben je in staat om medewerkers constructieve feedback te geven. Samenwerking en integraal denken en handelen staat in jouw werk centraal.

  • Je hebt een duidelijke visie over kwaliteit en bent proactief in de aanpak hiervan.
  • Je beschikt over analytisch vermogen, organisatie- en coachtalent, een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en je hebt een zakelijke, flexibele en klantgerichte houding.

Opdracht Je gaat werken bij het team Kwaliteit binnen de werkorganisatie Sociaal Domein. Binnen deze werkorganisatie zijn experts werkzaam op verschillende beleidsvelden (WMO, Participatie, Welzijn & Zorg en Jeugd & Onderwijs).

Voor dit team zijn we op zoek naar een kwaliteitsmedewerker met de focus op de WMO en Jeugdhulp.  Je bent mede verantwoordelijk voor het optimaliseren van de kwaliteit van dienstverlening aan de klant, het rechtmatig werken en efficiënt werken. In eerste instantie zal het werk vooral bestaan uit het toetsen van de door de consulenten opgestelde  voorgenomen besluiten op het gebied van de WMO en de Jeugd.

Daarnaast is het de bedoeling dat je een bijdrage levert aan het opstellen en uitvoeren van het kwaliteitsbeleid binnen het Sociaal Domein. Je zult dan met name voor de uitvoering van de WMO en de jeugdwetgeving:

  • beleid uitwerken in concrete instructies en instrumenten (formulieren, standaardbeschikkingen, etc)
  • kwaliteitseisen en –normen ontwikkelen
  • adviseren bij het opzetten en inrichten van werkprocessen
  • procesbeschrijvingen (AO/IC) maken
  • kwaliteitscontroles uitvoeren
  • het handboek grip-op beheren

 

Start date
ASAP
Duration
25 months
From
Select & Match
Published at
21.07.2015
Contact person:
Peter Nieuwpoort
Project ID:
948316
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register