Coördinerend specialistisch adviseur (45577802)

Utrecht  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Keywords

Description

Coördinerend specialistisch adviseur

Project Ring Utrecht A27/A12

Op de Ring Utrecht staan dagelijks files. Vanwege het toenemende verkeer in de

komende jaren zal dit probleem verergeren indien maatregelen achterwege blijven. Het project Ring Utrecht heeft een dubbeldoelstelling naast het verbeteren van de doorstroming en bereikbaarheid heeft het project als doelstelling de leefkwaliteit van de omgeving waar mogelijk te verbeteren. Het is een politiek/maarschappelijk gevoelig project met veel omgevingsbelangen.

Dat is de aanleiding geweest om eind 2008 de planstudie Ring Utrecht te starten. Deze planstudie bestaat uit twee fasen. In de eerste fase werd met behulp van een milieu effectrapportage het voorkeursalternatief bepaald (eind 2010).

In fase 2a is dit voorkeursalternatief nader uitgewerkt richting een voorkeursvariant. Deze voorkeursvariant is juni 2014 vastgesteld.

De voorkeursvariant wordt de komende periode uitgewerkt richting een OTB (Ontwerp Tracébesluit), dit noemen we fase 2b.

Bestuursovereenkomst (BOK) en Uitvoeringsovereenkomsten (UVO’s)

In aanloop naar het MER/OTB (huidige planning: medio 2016) wordt een bestuursovereenkomst voorbereid. In de bestuursovereenkomst maken partijen aanvullend op het OTB afspraken over diverse onderwerpen. Naar verwachting worden aanvullend aan de bestuursovereenkomst, tussen het OTB en het TB, (huidige planning: medio 2017) uitvoeringsovereenkomsten (UVO’s) gemaakt met de deelnemende partijen.

Partijen die (mogelijk) betrokken zijn:

Rijkswaterstaat, gemeente Utrecht, gemeente de Bilt, gemeente Houten, gemeente Nieuwegein, gemeente Bunnik, provincie Utrecht, Hoogheemraadschap HDSR, Bureau Beheer Landbouwgronden, Utrechts Landschap. 

Mogelijke onderwerpen in bestuursovereenkomst en de uitvoeringsovereenkomsten:

Besteding bovenwettelijk budget (15 mln), inrichting Groene Verbinding bij Amelisweerd, Grondzaken (vastgoed, natuur- en watercompensatie), maatregelen relatie HWN/OWN (bv minder hinder tijdens de uitvoering), inpassingsmaatregelen specifieke woonlocaties.

 

Start date
ASAP
Duration
36 months
From
Select & Match
Published at
03.08.2015
Contact person:
Peter Nieuwpoort
Project ID:
958126
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register