Kwartiermaker (46306392)

Gouda  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Keywords

Description

Kwartiermaker

Binnen de directie Maatschappelijke ondersteuning wordt gezocht naar een kwartiermaker voor de afdeling Werkportaal met als specifiek aandachtsgebied Werk.

De afdeling Werkportaal is in ontwikkeling. Zo is het participatiebeleid inmiddels vastgesteld en o.a. op basis hiervan zal de afdeling verder georganiseerd en geprofessionaliseerd worden. Dat doen we in samenwerking met de daarbij behorende relevante partijen. Een aantal ontwikkelingen zijn van belang:

Werk- en Ontwikkelcentrum
In 2015 zal er vanuit de afdeling Werkportaal een werk en ontwikkelcentrum worden opgericht. Mensen die een beroep doen op de bijstand worden in de eerste weken na hun aanvraag intensief begeleid door de gemeente. Het doel is om door arbeidsritme en diverse trainingen ieders kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Werkgeverservicepunt Midden Holland (WSP)
Ook is binnen de afdeling Werkportaal de werkgeversbenadering vormgegeven. In deze benadering worden contacten opgebouwd en onderhouden met bedrijven in Gouda en omstreken als onderdeel van het Werkgeversservicepunt Midden-Holland. De doelstelling hiervan is (passende) vacatures binnen te halen binnen het arbeidsmarktcluster Midden-Holland zodat uiteindelijk (Goudse) cliënten hierop geplaatst kunnen worden.

WSP in relatie tot het Werkbedrijf Midden Holland
Als gevolg van de invoering van de Participatiewet per januari 2015 biedt de afdeling Werkportaal ondersteuning aan mensen met een arbeidsbeperking. Het betreft hier niet alleen, voor zover dat van toepassing is, het aanbieden van een uitkering, maar ook het aanbieden van voorzieningen gericht op participatie (en werk). Deze activiteiten zijn belegd binnen het Werkbedrijf Midden Holland. Het werkgeversservicepunt faciliteert hierin het Werkbedrijf. De kwartiermaker Werk zal zich vooral ook richten op de doorontwikkeling van het werkgeverservicepunt in relatie tot het werkbedrijf en de implementatie van processen binnen de organisatie behorende bij deze taak.

Wat ga je doen ?
Onder aansturing van het afdelingshoofd Werkportaal ben je als kwartiermaker Werk nauw betrokken bij bovengenoemde ontwikkelingsvraagstukken. Je zult een belangrijke rol spelen in de opzet en uitwerking van het Werk- en Ontwikkelcentrum. Daarnaast vervul je een coördinerende en aansturende rol binnen het WSP en draagt je bij aan de verdere professionalisering van het WSP en het team Bemiddeling op Maat. Daarnaast richt je je ook op de doorontwikkeling van het werkgeverservicepunt in relatie tot het werkbedrijf en de implementatie van processen binnen de organisatie behorende bij deze taak. Dat doe je samen met de kwartiermaker Werkbedrijf. Je werkt vanuit draagvlak en zorg voor de voorgang van de implementatievraagstukken en de bijbehorende processen en resultaten.

Resultaten: 

  1. Realiseert een team dat gericht is op resultaat en samenwerking.
  2. Zorgt voor de implementatie van de participatienota.
  3. Realiseert het jaarplan WSP in samenspraak met de accountmanagers en draagt bij een goede invulling van de werkgeversbenadering.
  4. Draagt bij aan het professionaliseren van het Werkgeversservicepunt als uitvoeringsorganisatie van het Werkbedrijf.
  5. Adviseert bij ontwikkelingsvraagstukken aangaande de afdeling met een heldere blik vanuit de uitvoering.
  6. Signaleert knelpunten en lost deze, in afstemming/samenwerking met collega’s en afdelingshoofd, op
  7. Rapporteert periodiek aan het afdelingshoofd over de voortgang van resultaten op het terrein van werk en signaleert wat er nodig is om de resultaten te realiseren.
  8. Heeft een actieve inbreng bij de totstandkoming van (aanbestedings)projecten.

Start date
ASAP
Duration
25 months
From
Select & Match
Published at
14.08.2015
Contact person:
Peter Nieuwpoort
Project ID:
965764
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register