Senior Backend Engineer DataPunt (260722862)

Job type:
on-site
Start date:
asap
Duration:
6 months
From:
Transparant Recruitment
Location:
Amsterdam
Published at:
11/21/2018
Country:
flag_no Netherlands
Contact person:
Peter Nieuwpoort
Project ID:
1670415

Warning
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

DataPunt is dé smart-city-data-infrastructuur die helpt gegevens vindbaar en toegankelijk te maken. Met de data-infrastructuur DataPunt bieden we vindbare en bruikbare gegevens over de stad als basis voor (big) data-analyse, business intelligence, beleidsonderzoek en predictive analytics. Dit wordt gerealiseerd door data-professionals die met vernieuwende open source technologie en een Agile/Scrum (DevOps, Continuous Delivery) werkwijze werken aan de doorontwikkeling van DataPunt.

DataPunt is onderdeel van Onderzoek Informatie en Statistiek (OIS). OIS heeft binnen de gemeente een onafhankelijke positie, die vergelijkbaar is met het CBS binnen de Rijksoverheid. OIS valt onder bestuurlijke verantwoordelijkheid van de burgemeester.

DataPunt bestaat uit 55 professionals die werken in 7 teams. Elk team heeft een eigen focus zoals o.a. het ontsluiten van basisgegevens, privacy en security. Kwaliteit en veiligheid zijn van grote waarde bij alle teams in het ontsluiten van onze data.

 

DataPunt

Als  Senior Back-end engineer werk je mee aan de ontwikkeling en verbetering van de infrastructuur voor het ontsluiten en gebruiken van data in de gemeente Amsterdam. Je werkt aan iets wat echt impact heeft!

Via het dataportaal Amsterdam City Data stellen wij gegevens beschikbaar. Steeds meer - privacy gevoelige - gegevens maken wij beschikbaar.  Dit stemmen we af op de behoefte in de stad. Zo bouwen we continu nieuwe (interactieve)  kaartlagen, verbeteren we de functionaliteiten en zoekfuncties  en zorgen we dat we data op een veilige manier ontsluiten. Op dit moment is het dataportaal met name geschikt voor professionals, zoals onderzoekers en uiteraard medewerkers van gemeente Amsterdam. Daarnaast ondersteunen we ontwikkelaars die gegevens gebruiken in eigen toepassingen.

Binnen het DataPunt werken we met de allernieuwste technieken. Bovendien onderzoeken we continu of we de juiste technieken gebruiken. Door kritisch naar ons eigen werk te kijken, houden we elkaar scherp. Samen willen we écht waarde toevoegen. Er heerst dan ook een gezonde druk op voortgang en kwaliteit.

 

Welke technieken gebruiken we?

DataPunt ontsluit data via ReSTful APIs, met microservices die in Docker containers draaien. De data API's zijn geschreven in Python, met behulp van frameworks als Django en Flask. De security services zijn geschreven in Golang en Python met aiohttp. Voor dataopslag gebruiken we vooral Postgres en Elasticsearch. Onze CI stack bestaat uit Jenkins en Ansible, en wij deployen continu naar productie.

Onze Front-end ontwikkelaars coderen in Angular, React en Vue.js. Doelstellingen voor alle teams zijn 100 coverage, evenals secure programming.

 

Werkzaamheden

Ontwikkeling en verbetering van de back-end infrastructuur van DataPunt.

Wat bieden we je?

  • Een unieke werkplek binnen de overheid waar je een grote bijdrage levert aan de toegankelijkheid van (privacy gevoelige) gegevens;
  • De mogelijkheid om met Open Source, Open Data en de nieuwste technieken te werken;
  • Een open cultuur, waarin er kritisch naar eigen werk wordt gekeken. Er heerst een gezonde druk op kwaliteit en voorgang, en er is ruimte om te onderzoeken hoe 'het beter kan'.

Wat vind je van onze code? Als je met ons in gesprek gaat, horen we graag wat je vindt. En natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw werk.