Sr. Functioneel Beheerder

Den Haag  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Description

Functieomschrijving
De directie Consulaire Zaken en Visumbeleid (DCV) is belast met het verlenen van consulaire dienstverlening aan Nederlanders in het buitenland en het leveren van een bijdrage aan de regulering van het vreemdelingenverkeer naar Nederland.
DCV is gepositioneerd onder de DG Europese Samenwerking (DGES). De directie heeft vier afdelingen: Consulaire Aangelegenheden (CA), Reisdocumenten, Legalisaties en Fraudebestrijding (RL), Vreemdelingen- en Visumbeleid (VV), de afdeling Management Bureau (MB, waarbinnen het cluster IB valt), en een Controle Unit (CU).
Binnen het cluster IB is een tiental medewerkers belast met taken van het functioneel beheer van de IT-systemen voor visa, inburgering en consulaire bijstand. Het cluster werkt volgens de BiSL-systematiek. Tot de taakgebieden van het cluster behoren gebruikersondersteuning (call handling IT-systemen), beheer bedrijfsinformatie (updaten data en stuurgegevens), operationele IT aansturing (opdrachten aan leveranciers om activiteiten uit te voeren) en het vormgeven van IT handleidingen en Q&A's. De medewerkers van het cluster nemen, binnen operationele en beleidsmatige kaders, zelfstandig beslissingen over de operationele uitvoering van de functioneel beheerswerkzaamheden. Hierbij wordt nauw samengewerkt met collega's binnen de directie, de IT regie organisatie van BZ, andere ministeries (ketenpartners) en de gebruikers van de systemen.
Functie-eisen
DCV zoekt een medewerker functioneel beheer met affiniteit voor en bij voorkeur ervaring met de consulaire processen en kennis van en ervaring met zowel technische als bestuurlijke aspecten van informatiemanagement en -voorziening, noodzakelijk om de vertaalslag van beleid naar informatievoorziening te kunnen maken. De medewerker is in staat het probleem helder te krijgen, zodat een goede/efficiënte probleemafhandeling mogelijk is.
Door de verdergaande digitalisering van de consulaire dienstverlening wordt het testen van applicaties binnen het team steeds belangrijker. Er is een professionalisering aan de gang op het gebied van test. De gezochte medewerker zal de testmanager ondersteunen bij de professionalisering van de testpraktijk, door onder meer door (het bieden van ondersteuning bij) het opstellen van testscripts volgens de TMap NEXT testmethodiek, het inrichten van de test tool, het opstellen van voortgangsrapportages, het bieden van ondersteuning bij het loggen van bevindingen, en het opstellen van detailtestplannen.
DCV-MB-IB zoekt een collega die het leuk vindt om actief mee te werken aan het actueel houden en vernieuwen van de informatievoorziening binnen DCV. Hij/zij weet van aanpakken en werkt graag in teamverband. Beschikt over HBO werk- en denkniveau en heeft kennis van en ervaring met functioneel beheer en gebruikersondersteuning. De kandidaat moet aantoonbare affiniteit hebben met testen en ten minste TMap NEXT gecertificeerd zijn.
Benodigde competenties: klant-, kwaliteits- en resultaatsgerichtheid, plannen en organiseren, samenwerken en stressbestendigheid. Communicatief vaardig in woord en schrift.
Arbeidsvoorwaarden
Startdatum: 15 april 2016
Verwachte einddatum: 1 november 2016
Optie op verlenging: ja
Inzet: 40 uur per week
Standplaats: Den Haag
Aantal posities: 1
Sluitingsdatum vacature
Op deze vacature kun je reageren tot maandag 21 maart om 15.00 uur.
Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?
CV in Word-formaat in de taal van de uitvraag;
Motivatie geschreven in de ik-vorm, waarin (puntsgewijs) wordt ingegaan op de aansluiting op de opdracht en opdrachteisen;
Uw beschikbaarheid (wanneer, hoeveel uur per week en eventuele vakantieplannen);
Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW);
N.B.
Bij het ontvangen van uw reactie gaan we er vanuit dat uw aanbieding exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor dezelfde aanvraag wordt ingediend.
Onvolledige aanbiedingen worden niet door ons in behandeling genomen.
U zult van onze zijde altijd bericht ontvangen, ook wanneer wij u niet voor de onderhavige aanvraag zullen voorstellen bij onze opdrachtgever.
Start date
n.a
From
CC Group
Published at
18.03.2016
Project ID:
1094387
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register