Scrum Master (QR3968)

Amsterdam  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Description

Functie: Scrum Master (QR3968)
Start: , 36 uur per week
Periode: 6 mnd+
Omgeving: Amsterdam
Omschrijving:
Voor onze eindklant zijn wij op zoek naar een ervaren Scrum Master.
Taken:
Primair help je de teams om de Agile werkwijze helemaal eigen te maken. Dit is tevens onderdeel van de cultuuromslag ("Nee, maar…" naar "Ja, samen gaan we dit oppakken"), zodat elk teamlid in alle opzichten maximaal bijdraagt aan het teamresultaat. Dat betekent dat de teams de methodiek consequent naleven en de houding naar continue verbeteren als 2e eigen natuur is geïmplementeerd.
Je rol is om het team Agile te laten opereren.
Je helpt op methode en teamdynamiek wanneer de resultaten achter blijven.
Je helpt en daagt uit te structureren, prioriteren, knelpunten op te lossen en de samenwerking te bevorderen.
Je hebt een voorbeeldrol zodat anderen teamleden van jou "kunnen afkijken" hoe de rol van Scrum Master wordt ingevuld.
Je adviezen zijn helder, bruikbaar en implementeerbaar.
Feedback moet je kunnen geven en ontvangen in een veilig gecreëerde omgeving waarin je met het team mag werken.
Je faciliteert het team met de meetings zoals daily stand-ups, planningssessies, refinements, input voor demo's, retrospectives en pakt de impedements op voor het team.
De teams moeten autonoom het SCRUM proces kunnen doorlopen en bijdragen aan de doelstellingen die de product owner heeft vastgesteld. Dat betekent dat er maximaal ingezet wordt op het uitwisselen van kennis en best practices; ook op technisch niveau!
Daarnaast ben je uitmuntend in staat om Agile awareness te bewerkstellingen op de managementlaag en bij directie.
Je praktische blik op zaken en de vertaling naar doelen laten het management/ de directie zien dat de nieuwe werkwijze resultaat oplevert.
Eisen:
CV in het Nederlands
Een kopie diploma
Minimaal 2 jaar ervaring als Scrum Master
Scrum Master gecertificeerd
Motivatiebrief van maximaal 1 A4
Per direct beschikbaar, 36 uur per week, minimaal 6 maanden
Wensen:
Ervaring met ICT / architecten
Ervaring met ICT / asset duurzame productiemiddelen
Ervaring met ICT / digitale hulpmiddelen voor medewerkers in bedrijfsprocessen
Ervaring opgedaan op gebied van training, coaching en verandermanagement
Kennis van, en aantoonbare ervaring met Agile Scrum en LEAN
Waternet is de gemeenschappelijke organisatie van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht en de gemeente Amsterdam. Samen met onze klanten zorgen wij voor het water in Amsterdam en een groot gedeelte van Utrecht en Noord-Holland. Een gebied van 700 km2 met 1,2 miljoen mensen.
Dienstverlening naar Mobiel:
De kerntaak van het programma Dienstverlening naar Mobiel (DnM) is het realiseren van toonaangevende digitale dienstverlening met superieur gebruiksgemak voor de klant van Waternet. Het programma is een groeimodel waarbij gewerkt wordt met de Agile Scrum project- en voortbrengingsmethode. Het programma heeft op dit moment een grootte van ongeveer 50 fte fulltime, 100 fte parttime en beïnvloedt circa 350 medewerkers binnen Waternet direct. Het programma bestaat uit een programmamanagementteam, programmabureau en de medewerkers in de zelfsturende Scrum Teams. Voor realisatie van de programmadoelen werkt DnM in nauwe samenhang met back-office en front-office afdelingen uit de sector Klant, Markt & Relaties en de afdelingen Informatisering, Automatisering en M&O. Daarnaast werkt het DnM met een aantal externe leveranciers, waaronder developers van webbureau's, adviseurs op het gebied van Agile, LEAN en projectmanagement.
Profiel:
Waternet is het enige bedrijf in de watersector dat zich op de gehele watercyclus richt. Van het produceren van drinkwater, zuiveren van rioolwater, het bewaken van de dijken en oppervlaktewater tot het heffen van waterschapsbelasting. Binnen de drie domeinen, Digitale Klant, Digitale Medewerker en Digitale Asset worden SCRUM teams opgestart. Hiervoor worden verschillende disciplines bijeen gebracht om de totale voortbrengingsketen te formeren in een (1) team. De drie domeinen worden opgebouwd als matrixorganisatie. De scrumteams werken op horizontaal niveau met elkaar. De competenties zijn verticaal gegroepeerd in een chapter. De lijnmanager heeft geen invloed op de werking van het scrumteam en/of de teamleden. Dit betekent voor de medewerkers van Waternet èn van de leveranciers een andere werkwijze en (team-) dynamiek. Als Agile coach ben je verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van het SCRUM proces en de interactie in de groepsdynamiek. Als coach zorg je er voor dat de teamleden met plezier het maximale uit zichzelf halen en elke dag te verbeteren. Een voorbeeld van hoe we binnen Waternet in het domein Digitale Klant reeds werken: het inrichten van 3 nieuwe Scrumstraten is Waternet op zoek naar drie ervaren Scrum Masters. Samen met de Product Owner(s) wordt de Scrum Master verantwoordelijk voor de inrichting en het opzetten van het team. De Scrummaster heeft de belangrijke rol om de teamleden en de Product Owner(s) te helpen de Scrummethodiek (snel) eigen te laten maken. Ook fungeert de Scrum Master als 'vraagbaak' en coach.
Start date
n.a
From
Qualogy
Published at
30.06.2016
Project ID:
1157485
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register