Senior Designer ISP

Utrecht  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Keywords

Description

Voor een relatie van TFC - Talent Force Cooperation zijn wij op zoek naar een Senior Designer ISP.

Doel van de functie:

Het onderzoeken, afstemmen en vaststellen van technologische ontwikkelingen, passend binnen het beleid voor opdrachtgevers producten, diensten en technische infrastructuur. Deze ontwikkelingen vastleggen in een technologieplan en daarin tevens de architectuur (IST - SOLL) beschrijven en actueel houden.

Het voorbereiden van innovaties, het uitvoeren van verkenningen en het (mede) opstellen van project mandaten.

Het op projectbasis opstellen en beschrijven van netwerkarchitecturen en deze vertalen naar functionele ontwerpen, technische product- en ontwikkelspecificaties en globale testspecificaties. Dit op basis van een optimalisatie tussen Total Cost of Ownership versus behoeften.

De Designer rapporteert hierarchisch aan de Manager Diensten. Functioneel kan gerapporteerd worden aan bv Product Developers en/of Programma- en Project Managers.

De kandidaat moet voor verschillende projecten kwalitatief hoogwaardige en duidelijke HLD's en LLD's opleveren.

Taken:

Netwerk strategie:
Bijdragen aan de technisch strategische beleidsvorming ten aanzien van het netwerk, vanuit eigen perspectief en expertise, gericht op het realiseren van de strategische doelstellingen van de organisatie.

Technologisch actueel houden van het netwerk:
Gevraagd/ongevraagd adviseren met betrekking tot het technologisch actueel houden van het netwerk en de systemen, binnen de richtlijnen en in overleg met de beheerafdelingen, teneinde het productportfolio zo efficient mogelijk te kunnen (blijven) leveren. Tevens is de designer eigenaar van de technische voorschriften.

Vertalen marktvraag in technologische concepten:
Verantwoordelijk voor het vertalen van marktvragen naar technologische toepasbare mogelijkheden binnen het netwerk in overleg met de interne afdelingen teneinde de productportfolio te kunnen ontwikkelen en uitbreiden.

Functionele en technische randvoorwaarden:
Het opstellen en communiceren van functionele en technische randvoorwaarden op basis van een functioneel ontwerp teneinde de (Sr) Designers in staat te stellen technische ontwerpen te kunnen realiseren.

Technologieplan:
Het zorgdragen voor de totstandkoming en het actueel houden van het technologieplan, waarbinnen de verwachte toekomstige ontwikkelingen op technologisch vlak worden vastgelegd, teneinde voor de afdeling Product Management de te verwachten technische kaders duidelijk te maken. Dit om de relevante informatie te verkrijgen waarmee juiste investeringskeuzes ten behoeve van het netwerk gemaakt kunnen worden.

Leveranciers:

Ondersteunt in de ontwikkeling van (raam)contracten voor materialen en diensten in samenwerking met de afdeling Inkoop & Logistiek.

Investeringsplanning:

Het doen van investeringsvoorstellen ten behoeve van meerjaren investeringen, binnen de kaders van de technologische- en marktdoelstellingen, om de financiele planners in staat te stellen een middellange termijnplanning op te kunnen stellen.

Hard skills:

- HBO+.

- Expert op het gebied van internetdiensten, - netwerken, en -technologieen.
- Ervaren met het vertalen van vragen't.a.v. product functionaliteit in vernieuwingen van
netwerken en/of platforms.
- Basis kennis over TV over IP.

- Kennis van Access- en Identity Manager.
- Eigen visie over de ontwikkeling van de technologie en markvraag.
- Goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal.

- Heeft bij voorkeur een breed netwerk op het gebied van Internetdiensten.

Soft skills:

- Klantgericht.
- Resultaatgericht.

- Communicatief.

- Ontwikkelen visie.
- Ondernemen/initieren.

- Conceptueel.
- Teamplayer.

Start date
ASAP
Duration
3 months +
(extension possible)
From
TFC Nederland B.V.
Published at
02.03.2012
Project ID:
326590
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register