Specialist Huisvesting & Vastgoed - met het accent op makelaar (1174545)

Nieuwegein  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Keywords

Description

Specialist Huisvesting & Vastgoed - met het accent op makelaar

Opdracht omschrijving

De Dienst Facility Management (FM) is onderdeel van het Politiedienstencentrum (PDC) en voert taken uit op onder meer de gebieden facilitaire diensten zoals catering, schoonmaak, postdistributie en logistiek, onderhoud van gebouwen, afhandeling van schades aan gebouwen en voertuigen, uitvoeren van verhuizingen, inkoop van middelen, verstrekken van politie-uitrusting (zoals kleding) en beheer van voer- en vaartuigen.
De Dienst FM bestaat uit diverse sectoren, waaronder de sector Huisvesting. Deze sector bestaat uit de teams Ruimtemanagement, Projectmanagement en Technisch Beheer. De sector Huisvesting richt zich op het optimaal faciliteren van het korps bij de realisatie van zijn huisvestingsbehoefte op functioneel, financieel en technisch gebied. De sector is geconcentreerd ingericht.

Doelstelling

Het team Ruimtemanagement heeft als taak te sturen op efficiënt en effectief ruimtegebruik, waarbij in 2025 ten opzichte van de huidige portefeuille een reductie van 30% in m2 gerealiseerd moet zijn.

Verantwoordelijkheden

De medewerker maakt deel uit van het team Ruimtemanagement en fungeert v.w.b. deze werkzaamheden als aanspreekfunctie voor de gebruikers binnen de eenheden en het PDC Huisvesting, alsmede voor externe partijen, waaronder gemeenten,  rijksvastgoed, makelaars e.d., waarbij de gecontracteerde makelaars de uiteindelijke onderhandelingen voeren met kopende en verkopende partijen en de medewerker de regie houdt op deze activiteiten.

Vakmatige taken

De taakaccenten vereisen een hoge mate van zelfstandigheid van de medewerker en omvat o.m.:

  • Het uitwerken van vraagstukken op het gebied van vastgoed financiën (waardebepaling, analyse huur-eigendomsscenario’s etc.)
  • Het vertalen van beleidskaders naar tactisch en operationeel (ver-/huur) beleid.
  • Het (door)ontwikkelen van modelcontracten (gebruikersovereenkomst, huur- en verhuurcontracten e.d.).
  • Het implementeren van tactisch en operationeel beleid, modelcontracten en het controleren van de toepassing daarvan.
  • Het (op onderdelen) uitwerken van de in het uitvoeringsprogramma huisvesting opgenomen beleidslijnen.
  • Toetsing en controle op inhoud (marktconformiteit) en voorwaarden (i.s.m. vastgoed jurist) van gebruikersovereenkomsten, huur- en verhuurcontracten, koop- en verkoopovereenkomsten, VvE afspraken etc.
  • Bewaken en opvolgen expiratiedata huur- en verhuurcontracten i.r.t. de jaarschijven van het Strategisch Huisvestingsplan (SHP).
  • Het proactief signaleren en analyseren van de (financiële) consequenties m.b.t. het gebruik van de diverse contractvormen i.r.t. de realisatie van het SHP en de markt.
  • Marktverkenning voor af te stoten en nieuw te verwerven onroerend goed.
  • Het controleren van de OZB aanslagen en advisering met betrekking tot indienen bezwaarschriften (i.s.m. vastgoed jurist).

 

Start date
ASAP
Duration
25 months
From
The School Factory
Published at
31.01.2015
Contact person:
Peter Nieuwpoort
Project ID:
843848
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register